Duurzaamheid is de toekomst.

Duurzaam bouwen en verbouwen levert winst op voor mens, milieu en economie. De milieuvriendelijke verwerker gebruikt steeds meer duurzaam geproduceerde materialen met bijvoorbeeld PEFC of FSC® keurmerk. Wij, van Van de Graaf Interior, denken hier graag in mee. We leveren producten die voldoen aan wereldwijd geldende eisen wat betreft de productie van duurzame houtproducten, waarbij mens en milieu centraal staan. Wij helpen u met het maken van een verantwoorde materiaalkeuze door voor te sorteren op FSC en PEFC gecertificeerd plaatmateriaal. Dat wil zeggen dat onze plaatmaterialen voortkomen uit verantwoord bosbeheer.

Het gebruik van optimalisering software zorgt ervoor dat wij een zo efficiënt mogelijk materiaalgebruik bewerkstelligen waardoor we de milieubelasting beperken. Ons hoog geautomatiseerde machinepark is voorzien van de energiezuinige functies, zoals bijvoorbeeld de ‘standby milieu knop’. Met deze knop zet je de machine tijdens een korte pauze standby zodat het energieverbruik wordt geminimaliseerd.

Tevens is ons gehele pand voorzien van led verlichting op sensoren en plaatsen wij ook uitsluitend duurzame led verlichting in de meubels van onze klanten.

Scheiden aan de bron

Afval dat overblijft na realisatie van onze interieurwerken wordt gescheiden opgevangen in afvalbakken voor papier, plastic, hout, metaal en restafval. Volle containers met papier en plastic worden geruild en de inhoud wordt gerecycled.  De verschillende metalen, zoals staal, roestvrij staal en aluminium, worden separaat voor recycling aangeboden.

Afvalhout is brandstof

Het afvalhout dat het kenmerk schoon mag dragen wordt vanuit de productie via de shredder afgevoerd naar een container. Het houtstof uit deze container wordt gebruikt als basis voor b.v. haardblokken, het fijnste zaagsel voor energiepellets. Wat overblijft zijn zaagsel en houtvezels. Dit wordt gebruikt als bodembedekking en stalstrooisel voor de veehouderij.

Milieubewuste interieurbouw

Wij streven naar een zo milieuvriendelijk mogelijke productie. Met maximale energie-efficiency, minimale reststoffen en zo min mogelijke milieubelasting. Dit wordt jaarlijks geëvalueerd en -waar mogelijk- geoptimaliseerd.

Certificering

Certificaat voor duurzaam gebruik van hout- en plaatmaterialen, welke voortkomen uit milieuverantwoord bosbeheer.

Certificaat voor duurzaam gebruik van hout- en plaatmaterialen, welke voortkomen uit milieuverantwoord bosbeheer.

Onze mensen zijn VCA gecertificeerd. VCA is een certificaat voor veiligheid, gezondheid & milieu voor het bedrijf en haar medewerkers, voor projectuitvoering in het bedrijf en op de bouwlocatie.

Wil je meer weten over FSC of PEFC, neem dan contact met ons op of bezoek de website van FSC Nederland of de website van PEFC Nederland.

Samen gaan we voor het beste ontwerp

Elk project begint met een persoonlijk gesprek, hierin horen wij graag uw wensen en geven wij u graag advies over de optimale toepassing van de materialen, kleuren en verdere mogelijkheden. In dit eerste gesprek luisteren we dan ook goed naar uw eisen voor het meubelstuk of interieur.

Benieuwd naar wat wij allemaal maken?

Neem een kijkje in ons portfolio. Van de Graaf Interior ontwerpt en produceert exclusieve interieurs en maatwerk meubels, zoals: maatkeukens, kasten, balies, winkel- en horeca-inrichtingen, kantoorinrichtingen en alles exact op maat naar uw wensen.

0413 – 36 86 08 | info@vandegraafinterieurbouw.nl | Mandenmakerstraat 4 5405 BJ Uden